Praktijk Feeling Nature

NEI / NLP methode/behandeling, Coaching, Familieopstellingen, Organisatie- en Talentopstellingen

NEI, Neuro Emotionele Integratie, is een energetische methode, die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. N.E.I. spoort, door middel van kinesiologische testmethoden en de biotensor, incongruenties tussen het bewustzijn en onderbewustzijn op. Emotionele of fysieke trauma’s en ervaringen kunnen een energetisch geheugen creëren dat ons lichaam en denken beïnvloedt. Dit geheugen kan worden aangeraakt door prikkels die via onbewuste neuro-associaties effect hebben op onze neurofysiologie. Dit zal ons gedrag beïnvloeden en sturen. We willen het één, maar doen het ander.
De NEI methode spoort dergelijke trauma’s en ervaringen in het energetische geheugen op en brengt de resonantie van de disbalans in balans, door de communicatie tot stand te brengen tussen de linker- en rechterhersenhelft. Dit onderdeel van de therapie noemen we ook wel de integratie.


NEI is ontwikkeld vanuit allerlei verschillende natuurgeneeswijzen en methodieken.
De basis is gelegd door gebruik te maken van de spiertesten vanuit de kinesiologie, elementen van Neuro Associatief Coachen en NLP. Enkele voorbeelden hiervan zijn patroon doorbreken, ankeren, communicatiemethoden, rapport en congruentie-evaluatie. Tevens wordt gebruik gemaakt van acupunctuurtechniek en kennis van de vijf-elementenleer uit de Oosterse geneeskunde. De relaties tussen organen en emoties, acupunctuurpunten, creëren en handhaven van de natuurlijk lichamelijke en geestelijke harmonie. Ook worden affirmaties, visualisaties, begeleide meditaties en natuurgeneeskundige middelen ter ondersteuning van het bewustwording- en helingsproces ingezet.

Ook kan het proces ondersteund worden door NLP, Neuro Linguistisch Programmeren. NLP is een communicatiemodel met een aantal concrete technieken die meer flexibiliteit in je gedrag kan bieden waardoor je patronen kunt doorbreken en je gestelde doelen kunt bereiken.

    

Inloggen

Inlognaam

ToegangscodeNieuws

De praktijk is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. De eerstvolgende biotensorcursus wordt gehouden op maandag 14 mei as. Mocht je interesse hebben stuur dan een emailbericht.